Vest: Domaćinska priča na brani

Domaćinska priča na brani

Domaćinska priča na brani

Na jednom od najpopularnijih ljiških mesta za izlaske, po prvi put održan je Festival domaće rakije i hrane pod nazivom „Domaćinska priča“. Ukupno 35 malih proizvođača kandidovalo je svoju rakiju na takmičenju kojim je rukovodio prof. dr Ninoslav Nikićević sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. On je, između ostalog, održao i veoma zanimljivo predavanje zainteresovanim proizvođačima koji su mogli da čuju dragocene savete vezane za tehnologiju proizvodnje omiljenog srpskog alkoholnog pića.

„Ideja je da okupimo i promovišemo male proizvođače među kojima ima i onih čije su rakije vrhunskog kvaliteta, ističe Milan Radisavljević, jedan od domaćina Festivala. Nekad nam promaknu sitnice koje presudno utiču na krajnju rezultat, a često se dešava da očigledne greške koje pravimo u procesu nastajanja rakije tvrdoglavo ponavljamo jer su „tako radili moji pradeda, deda, otac, pa ja neću da menjam“. Ovo je za male proizvođače iz našeg kraja bila jedinstvena prilika da čuju živu reč vrhunskog stručnjaka za tehnoilogiju proizvodnje rakije i da, i sa njim i međusobno, razmene iskustva“, ističe Radisavljević.

Izuzetno posećen događaj upotpunilo je 13 ekipa koje su u kotlićima pripremali vrhunsku hranu za goste Festivala i mnogobrojne posetioce. Gastronomske kreacije ocenjivao je Saša Mišić, instruktor hotelijerstva i ugostiteljstva.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar